Вести

У Врчину представљен пројекат водовода Макиш-Младеновaц

Први на изборној листи ''Александар Вучић - Зато што волимо Београд'', Зоран Радојичић и кандидат за градског одборника са те листе Горан Весић, у друштву председника Општинског одбора СНС Гроцка Драгољуба Симоновића, посетили су данас грочанско насеље Врчин где су разговарали са грађанима и представили им пројекат регионалног водовода Макиш-Младеновац.

Према речима Весића, ради се о водоводу дужине 52 километра којим се спаја фабрика воде Макиш са Младеновцем.

До сада је урађено 27 километара водовода за шта је Град Београд уложио 57 милиона евра, рекао је Весић наводећи да је остало да се уложи још 66 милиона евра како би читав пројекат био завршен.

''Суштина је да ћемо обезбедити стабилно водоснадбевање грађана Гроцке, Сопота и Младеновца док ће њихови постојећи водоводи бити алтернатива и служиће за наводњавање'', рекао је Весић.

Он је навео да је на водовод већ прикључено насеље Болеч, током ове године биће прикључени Калуђерица, Лештане и Винча, а следеће године и Ритопек.

''Током ове године урадићемо техничку документацију за одвојке према Гроцкој и Врчину како бисмо 2019. радили водовод и како би становници тих насеља до 2020. добили градску воду. После тога, наставићемо даље према Дражњу, Пударцима, Умчарима, Сопоту све до Младеновца- истакао је Весић. Наводећи да је важно да регионални водовод Макиш-Младеновац буде завршен, он је рекао да је грађанима предочено шта се све ради како би се тај пројекат привео крају.

"На овај начин смо показали да желимо да решимо проблеме које имају са водоснабдевањем", рекао је он.

Радојичић је истакао да је један од главних циљева Српске напредне странке равномеран развој Београда, како приградских, тако и централних делова града.

''Током разговора нагласили смо да ћемо заједно са њима решити базичне проблеме као што су канализација, водовод, саобраћај. Данас смо грађанима представили концепт како ће се решити водоводни проблеми у овом делу града и са њима се сагласили да је неопходно да сви заједно будемо тим - грађани, представници општине, Града Београда, државе и владе како бисмо наставили да решавамо проблеме'', рекао је Радојичић.

"На тај начин ћемо достићи наш циљ, а то је да Београд буде компактна метропола у којој су сви делови града равномерно развијени", истакао је он.

Председник општинског одбора СНС Гроцка Драгољуб Симоновић навео је да је та општина у последњих 20 година била запостављена од бивших градских власти, али да је у последње четири године у њу много уложено.

''Општина је препорођена и не сумњам да ћемо 5.марта наставити да радимо овим темпом. У предходном периоду озбиљно смо радили, о чему сведочи 120 км улагања у путну инфраструктуру, само у прошлој години. Наш циљ је да сва дата предизборна обећања испунимо, као што смо то радили и до сада и да на тај начин решимо проблеме , који су деценијама уназад мучили наше суграђане '', поручио је Симоновић.