Вести

Велики митинг СНС у Калуђерици

У насељу Калуђерица, поводом предстојећих градских избора, данас је оджан митинг Српске напредне странке са почетком у 12 часова, на платоу код Дома здравља.

Присутним грађанима обратили су се Александар Вучић, председник Српске напредне странке, кандидат за градског одборника и први на листи „Александар Вучић - Зато што волимо Београд!“ проф. др Зоран Радојичић, као и кандидат за градског одборника Живорад Жика Николић.

Митингу су присуствовали функционери Српске напредне странке, кандидати за градке одборнике на листи „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“, председник Општинског одбора СНС Гроцка Драгољуб Симоновић са својим сарадницима.

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће се грађани 4. марта наћи пред јасним избором између развојних програма, пројеката и стабилног раста и мржње и демагошких обећања без покрића. "Мислим да је избор јасан, не може јаснији да буде", рекао је Вучић и додао: "Бесплатан сир постоји само у мишоловци".

То да ће све бити бесплатно, како обећавају његови политички противници, обична је демагогија, јер, на крају, рекао је, неко све то мора да плати. Зато ми сада плаћамо и враћамо оно што су нас такви, пре нас, задужили, приметио је Вучић у Калуђерици, на митингу листе "Алкесандар Вучић - Зато што волимо Београд!". "Што сад обећаваш бесплатне вртиће? Што то ниси урадио кад си био на власти, него је било 9.600 месечно, па сад ми морамо да враћамо 4.000 родитељима. И за то си задужио и Београд и све гарђане Београда", приметио је Вучић.

Он је запитао где то има у свету: "Све бесплатно... има ли то игде у свету?". Позвао је грађане да стога гласају по савести, али рационално, да знају, како каже, за шта гласају.

"Ово није питање политичких партија, већ питање будућности", поручио је лидер СНС.

Истакао је да ће и даље, као и до сада, чинити све да земља напредује, а да грађани не буду понижени, нигде, ни у једној ситуацији.

"Желим да се поносите Београдом и да се поносите Калуђерицом", рекао је. Објаснио је да нема времена за предизборне митинге, јер има низ заказаних, важних спољнополитичких састанака, али му је, истакао је, Калуђерица важнија од Брисела.

Поручио је да је то што смо успели да сачувамо достојанство земље пре свега заслуга грађана, јер су га подржавали и били стрпљиви у тешким реформама.

"Нећу да клечим ни пред ким, јер ја представљам и вас из Калуђерице, и људе из Пирота, Краљева...", рекао је Вучић.

Позвао је грађане да изађу на изборе 4. марта, уз поруку: "Само нека они прете, ви се осмехните, оловку у руке и знате за кога ћете гласати, нећу ја да кажем кога да заокружите", рекао је Вучић и додао: "Зато само мирно кад изађете на изборе, и помислите на оно 'нећеш да гласаш за листу број један...'.

Е, ти ћеш да ми кажеш за кога нећу да гласам", рекао је, алудирајући на предизборни спот листе чији је кандидат за градоначелника Драган Ђилас.

Ако листа која носи његово име изгуби, признаће, каже, пораз, јер за часне људе то није проблем. Пораз је проблем онима којима је у мислима само каса.4 "За ове који би да се дочепају градске касе увек је тешко да признају пораз, али само још мало, изађите на тај фестивал демократије, гласајте за планове, програме, пројекте или за мржњу коју они нуде. Мислим да је избор јасан, не може јаснији да буде", поручио је Вучић.

Председник СНС изјавио је данас да у каси Града Београда има више новца јер Градом управљају поштени, одговорни и озбиљни људи који нису задуживали Београђане. Вучић је на митингу листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд!" у Калуђерици рекао је да су неки изигравали велике владаре и задуживали Београд, и наставили би то да раде да нису дошли људи који су из СНС или које је та странка подржала и домаћинском политиком уштедели и развијали град. Како је рекао никоме се не додворавају и не деле паре као неки пре избора, већ се оне дају и пре и после избора, али не да би се куповала народна воља, већ да грађани могу да виде да је то процес и да је све то засновано на сигурним темељима.