Вести

ТРИБИНА У ЗАКЛОПАЧИ- СИМОНОВИЋ И ВЕСИЋ О КАПИТАЛНИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА

Председник Општинског одбора СНС Гроцка Драгољуб Симоновић, заједно са кандидатом за градског одборника на листи „Алексанадар Вучић- Зато што волимо Београд“ Гораном Весићем и чланом председништва СНС Владимиром Ђукановићем, одржао је синоћ трибину у насељу Заклопача.

Трибини су такође присуствовали потпредседници ОО СНС Гроцка Стефан Дилберовић, Ружа Мркић и Ђорђе Јевтић, као и председник МО СНС Заклопача Срђан Михајловић.

Присутни суграђани на самом почетку трибине, имали су прилику да погледају промотивни филм, у коме су приказане најважније инвестиције, које су у периоду од 2012. до краја 2017. године реализоване у насељу Заклопача. Иначе, ово насеља годинама је било запостављено, а када је Српска напредна странка , преузела одговорност да општину Гроцку учини бољим местом за живот људи и у Заклопачу је почело да се улаже подједнако као и у других 14 Месних заједница на нашој општини.

Како је нагласио председник Симоновић, током прошле године на територији општине Гроцка урађено је око 120 километара путева, за шта је уложено око шест милиона евра. Поред реконструкције државних путева и улица, рађена је и санација приоритетних атарских путева.

-Толико није уложено последњих 30 година и то нисмо могли да урадимо без подршке Града и Републике. Све што радимо, радимо како би људима било боље и како би побољшали квалитет њиховог живота. До јуна ове године у Заклопачи ћемо асфалтирати улице 4. јула, Ћелије и Лоле Рибара, а урадићемо и санацију атарских путева у дужини од 8.000 метара – рекао је председник Симоновић, додајући да ће се урадити и други слој асфалта у улицама ЈНА и Маршала Тита у дужини од 5.300 метара.

Он је такође рекао да у Заклопачи, као и у другим насељима постоји проблем са недостатком гробних места и да је у плану проширење постојеће гробне парцле и изградња капеле.

Каднидат за градског одборника Горан Весић наводећи да је у Заклопачи највећи проблем водоснадбевање, рекао је да је 2014. године поново покренут пројекат изградње регионалног водовода Макиш-Младеновац чија је вредност 123 милиона евра.

Град Београд је до сада уложио 57 милиона евра, а преостало је да се уложи још 66 милиона, прецизирао је Весић наводећи да је суштина тог водовда, чија је изградња предвиђена од Петловог брда до резервоара Рајковац у Младеновцу, да грађани Гроцке, Сопота, Младеновца и дела Звездаре и Вождовца добију градску воду и стабилно водоснадбевање.

"У Београду имамо две фабрике воде, "Макиш 1" и "Макиш 2". Имамо довољно воде за више становника него што има Београд и поента је да ту воду доведемо до људи. Насеље Болеч је већ прикључено на водовод, током ове године градску воду ће добити Калуђерица, Лештане и Винча, а следеће и Ритопек", појаснио је Весић.

Он је додао да ће се радити одвојци према Гроцкој и Врчину како би и људи који ту живе добили градску воду, те да ће се наставити даље према Дражњу, Пударцима, Умчарима, Ђуринцима, Сопоту све до Младеновца.

Заправо оно што је политика актуелне градске власти је да сви грађани Београда, без обзира да ли живе у централним или приградским деловима, морају да имају воду, канализацију, пут и јавни превоз и да је план да до 2025. године свака кућа на територији Београда има канализацију.

На трибини је говорио и члан Председништва СНС и народни посланик Владимир Ђукановић који је рекао да је листа "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" листа за будућност.

Како је истакао, СНС од других странака разликује то што има потпуно другачији приступ, а то је да пођеднако третира све делове града, како центар тако и приградске делове.