Вести

Oтварање здравствене амбуланте у Бегаљици

Обнова зграде здравствене станица у Бегаљици данас је завршена, а од понедељка објекат ће бити отворен за кориснике. Адаптација здравствене станице започета је априла ове године на основу пројекта којим је градска општина Гроцка преко Дирекције за изградњу конкурисала код владине Канцеларије за управљање јавним улагањима.


Вредност инвестиције износи десет милиона динара. Сем адаптације и реконструкције свих инсталација и комплетног ентеријера и фасаде, за објекат је градска општина Гроцка делом из својих средстава, а делом од приватних донатора обезбедила намештај у вредности милион динара. У овој здравственој станици поново ће после осам година функционисати и одељење физикалне терапије. Ово одељење започеће са радом кроз месец дана колико је потребно да се постави опрема за коју је завршена тендерска процедура. Поновним покретањем одељења повећава се квалитет здравствене заштите читавог југа наше општине јер су становници 9 насеља за физикалну терапију морали да путују чак до Винче.

Објекат су данас обишли председник Општинског одбора СНС Гроцка и председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић са сарадницима и градски менаџер Горан Весић .

- Амбуланта је резултат сарадње и тимског рада између општине, града како би грађанима Бегаљице и околних места било боље. Захваљаујући Канцеларији за управљање јавним улагањима , градској власти и општинским органима успели смо да остваримо ову значајну инвестицију на нашој општини. Ово је највећа инвестиција на југу наше општине у предходних тридесет година. Ми смо као општина са ограниченим буџетом успели да нађемо спонзоре који су опремили ентеријер станице. Важно је напоменути да су у току израде пројеката за здравствене станице у Дражњу и Пударцима, дом је пројекат адаптације станице у Винчи одобрен и његова реализација отпочеће следеће године, те ће након тога наши грађани имати комплетно уређене здравствене установе. Ове године су од града добијена средства којима је урађено преко 15 километара улица и 25 километара атарских путева. Ово је први пут да једна локална управа улаже у атарске путеве што је јако важно јер 60% нашег становништва живи од пољопривреде. Много тога се променило, иако имамо доста проблема, пре свега са вртићима јер је преко 800 деце остало неуписано, лоше је и стање школских установа, а путна мрежа није комплетирана – изјавио је Симоновић.