Вести

СНС НОСИЛАЦ ВЛАСТИ У ГРОЦКОЈ

Драгољуб Симоновић испред одборничке листе „Александар Вучић- Србија побеђује“, нови је председник градске општине Гроцка, а изабран је данас на Првој редовној седници Скупштине градске општине Гроцка, са 30 гласова за.

Пре одржавања прве седнице Скупштине, одржана је конститутивна седницa Скупштине градске општине Гроцка, са почетком у 10 часова у великој сали општине Гроцка.

На конститутивној сeдници је потврђено 35 одборничких мандата у Скупштини општини Гроцка и именовани председник и секретар Скупштине општине Гроцка. 

За председника Скупштине општине Гроцка изабран је Стефан Дилберовић (СНС), са 28 гласова за, а за секретара је изабрана Татјана Вученовић.

На првој седници Скупштине општине Гроцка, поред председника општине, изабрани су заменик председника општине, заменик председника Скупштине општине Гроцка, чланови Општинског већа и образоване одборничке групе.

За заменика председника градске општине Гроцка, са 28 гласова за, изабрана је Живадинка Аврамовић (СНС), а за заменика председника Скупштине општине Гроцка Владимир Трајковић (ПС), са 27 гласова за.

Са 25 гласова за , за чланове општинског већа изабрани су : Јасмина Мандић (СНС), Владо Радовановић (СНС), Живадин Митрић (СНС), Зоран Којић(СНС), Зоран Костић (СНС), Зоран Марков(СНС), Иван Алексић(СНС), Спасоје Живановић (СДСС), Милица Николић (СНС), Драгана Ћујић(СПС), Петар Теофиловић (СПС).

Драгољуб Симоновић-Сима рођен 08.07.1959. године у Београду. Завршио средњу машинску школу, смер машински конструктор, као и Економски факултет, одсек за финансије, буџет и царине. У периоду од 2003. године до 2008. године обављао функцију Народног посланика у Народној скупштини Републике Србије, био члаn скупштинског одбора за саобраћај и везе Србије, као и члан одбора за Дијаспору Крајем 2012. године именован за генералног директора ЈП Железнице Србије. Члан је борда директора ЕУРОФИМА са седиштем у Цириху. Од 2008. године обавља функцију председника Општинског одбора Српске напредне странке Гроцка. Ожењен , отац двоје деце. Живи у породичној кући у Врчину.

Стефан Дилберовић је био досадашњи председник градске општине Гроцка, а пре тога обављао је функцију заменика председника Скупштине ГО Гроцка. Рођен је 1986. године у Београду и живи у Винчи. Завршио је Средњу грађевинску школу у Београду, члан је Главног одбора СНС-а, а био је и градски одборник у Скупштини града Београда. До избора за председника општине био је шеф одборничке групе Српске напредне странке у грочанском парламенту.