Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА "НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ"

На иницијативу Општинског одбора СНС Гроцка, Градска општина Гроцка препознала је потребу да се кроз едукативно предавање подигне свест људи о све учесталијој појави насиља у породици.

У циљу превенције и спречавања свих врста насиља трибина „Насиље у породици“, организована је у среду 30. марта у просторијама Месне заједнице у Врчину са почетком у 18 часова, у организацији градске општине Гроцка, а у сарадњи са Полицијском станицом Гроцка, Центром за социјални рад Гроцка и Домом здравља Гроцка.

На трибини су говорили Лидија Младеновић, инспектор одсека за сузбијање криминалитета, социјални радник Бранка Миливојевић испред Центра за социјални рад Гроцка и Данка Боричић, начелница Хитне службе у Дому здравља у Гроцкој . Представници надлежних институција, кроз едукативно предавање указали су на изузетно висок степен насиља у породици и партнерским односима и упознали грађане са начином на који се могу обратити стручним службама за помоћ у колико су жртве или очевидци насиља у породици.

Трибини је присуствовао председник Општинског одбора СНС Гроцка Драгољуб Симоновић ,члан Главног одбора СНС Стефан Дилберовић, председници и чланови Месних одбора са наше општине.