Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА "БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ И ПРАВИЛНО ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ"

Трибина "Болести зависности и правилно васпитање деце", у организацији Општинског одбора СНС Гроцка, одржана је синоћ, 1. априла у просторијама Месне заједнице у Винчи, са почетком у 18 часова.

Предавачи на трибини били су професор др Павле Ковачевић, докрорка Здравка Станковић Пировић, психолог Наташа Бјелић и доктор Горан Васић, а трибини је присуствовао и члан Главног одбора СНС Стефан Дилберовић.

Еминентни стручњаци током трибине говорили су о степену заступљености болести зависности у Србији, колико младих људи данас конзумира дрогу, алкохол и цигарете, као и да се са проблемом зависности човек мора изборити сам.

Психолог Наташа Бјелић говорила је о врстама психоактивних супстанци и штетним последицама, факторима ризика и заштите, вршњачким притисцима и доношењу одлука, као и о новим облицима зависности као што су коцка, интернет, видео-игрице.

Коришћењем јасних примера из живота професор др Ковачевић објаснио је природу човека, конфликта у њему самом и могућност да човек достигне или превазиђе сопствене могуђности.Професор др. Ковачевић истакао је да кључ свега у васпитању детета, да дете одраста у здравој средини , окружен љубављу и пажњом.