Вести

ЈОВИЧИЋ: ОДГОВОРНА ВЛАСТ - НОВИ ИЗГЛЕД БЕОГРАДА

Градски одбор Српске напредне странке Београд организовао је презентацију "Нови изглед Београда" у центру града у којој је представљено шта је градска власт урадила у Београду за непуне четири године и поред дуга који су им претходници оставили од око 1,2 милијарде евра.

На паноу, напредњаци су приказали како данас изгледају Обилићев венац и поједине централне градске улице које су претворене у пешачку зону, неке од обновљених фасада, отворен Дом здравља у Јајинцима, дечија игралишта, Сава променаду, робну кућу Икеа.

Члан Градског одбора СНС-а Александар Јовичић рекао је да су два бивша председника Градског одбора ДС Драган Ђилас и Александар Шапић оставили 2013. године у Београду дуг од 1,2 милијарди евра.

Како је рекао, јавни дуг главног града износио је 662 милиона евра, дуг свих јавних предузећа у Београду износио је 337 милиона, поред тога, општине су дуговале 18 милиона евра, а 50 милиона евра није било покривено у буџету града. "У том периоду смо имали безброј афера, као што је зграда Инекс која је плаћена више од милијарду динара, подземни контејнери који нису оправдали утрошена средства, преплаћени Соларисови аутобуси са губицима већим од 20 милиона евра, до малверзација у јавним предузећима", рекао је Јовичић новинарима.

Тада се, каже, новац трошио ненаменски, а данас град води одговорна власт, која је вратила 500 милиона евра дуга "наших претходника односно ''жуте елите'' која је покушала да уништи град готово преко ноћи".

Он је навео да је у граду за непуне четири године спроведено 930 километара нове водоводне и 138 километара канализационе мреже, асфалтирано више од 536 путева...

"То су резултати власти СНС, упркос дуговима које смо наследили успели смо да реализујемо много инфраструктурних пројеката и да вратимо део дуга", казао је он.

Додао је да су надлежени покушали да говото цео центар града на најбољи начин санирају и да ће наставити тако да раде.

"Ово је одговорна власт СНС која ће у годинама које долазе, уколико добијемо поверење грађана, наставити да ради предано, марљиво, одговорно како не бисмо имали дугове које ће наследити будуће генерације, а да из расположивог буџета уради много за Београђане", рекао је Јовичић.

Извор: Танјуг