Вести

ДРАГОЉУБ СИМОНОВИЋ РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОО СНС ГРОЦКА

На изборној Скупштини Општинског одбора СНС Гроцка, која је одржана 20.04.2015.године у великој сали Општине Гроцка уз присуство председника Градског одбора СНС Београд доктора Небојше Стефановића, за председника ОО СНС Гроцка, једногласно је изабран Драгољуб Симоновић. 

У обраћању делегатима и активистима ОО СНС Гроцка, Драгољуб Симоновић је истакао да је поносан што је председник најбољег општинског одбора у Београду а и шире који тренутно броји 4958 чланова, што је резултат веома озбиљног рада.

"Општински одбор броји 17 Месних одбора и сви Месни одбори активно учествују у свим акцијама од оснивања странке. Традиционално се обележавају сви велики верски празници, за Бадње вече наши активисти кувају вино и ракију у свим црквеним портама,  такође у свим насељима традиционално се врши подела ружа за осми март, за Ускрс се врши подела ускршњих јаја, а за новогодишње празнике, увек обрадујемо и најмлађе суграђане у свим насељима са пакетићима и новогодишњим представама.  Поред свега, редовно се обављају акције сигурног гласа, лепљења плаката, подела страначког материјала, кол центра који својим члановима сваке године честита све велике празнике, од Божића до Нове Године. 

Што се манифестација тиче, покренули смо низ манифестација као општинска власт, први смо организовали ломљење чеснице за Божић, која је била највећа у Србији, пливање за часни крст за Богојављење које посећује преко 5000 суграђана и које сматрамо једном од најбоље организованих манифестација. Традиционалну манифестацију „Грочанске свечаности“ подигли смо на високи ниво и успели да организујемо два највећа хуманитарна концерта која су се икада одржала у Гроцкој. 

Такође, морам да напоменем да имамо најмлађе општинско руководство. То су некада била деца коју сам кроз године политичког искуства школовао и учио да буду вредни, поштени, пре свега добри људи и увек одани странци. Могу слободно да кажем, да они то данас јесу јер и поред чињенице да раде у отежаним условима, они су у свакодневној комуникацији са својим суграђанима и улажу сав труд да реше њихове свакодневне проблеме, а јасан доказ за то су мајске поплаве у којима су они свакодневно помагали својим суграђанима, а поред тога што је наша општина била прва која је прогласила ванредно стање, они су несебично одлазили и у друга подручја којима је помоћ била потребна."