Вести

У Заклопачи нови асфалт после 32 године

У насељу Заклопача у току је асфалтирaње главне саобраћајнице у дужини од 2 километра и 200 метара. У овом насељу последњи пут пре 32 године рађено је асфалтирање, тако да је пут био изузетно оштећен и знатно отежавао живот мештанима овог насеља.

ЈП „ Путеви Србије“ су на иницијативу Градске општине Гроцка и мештана Заклопаче, коју су поднели прошле године, започели радове које изводи ЈКП „ Београд пут“.

Радове , који су у пуном јеку, обишли су у преподневним часовима предсeдник општинског одбора СНС-а Гроцка Драгољуб Симоновић, председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменик председника Скупштине општине Гроцка Зоран Костић као и чланови општинског већа.

- Данас се налазимо у насељу Заклопача, где обилазимо радове на главној саобраћајници , јер је у току асфалтирање у дужини од 2 километра и 200 метара, а у оквиру тога урађено је и 2 километра одводног канала, као и тротоари у дужини од 1,5 километра . До краја године биће урађено још додатних 2 километра асфалта од изласка са ауто-пута до уласка у Заклопачу. Ово је један од највећих проблема Заклопчана у протеклој деценији и делим подједнаку радост са људима који живе овде - истакао је председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић у изјави за медије.

Председник Стефан Дилберовић на крају своје изјаве најавио је даље радове на територији наше општине.

- Још једна лепа вест за грађане Умчара и Дражња јесте да ће у наредних 10 дана кренути да се ради деоница у дужини од 2,5 километра од центра Умчара према Дражњу- рекао је председник Дилберовић.

Стеван Батало из ЈКП“Београд пут“, овом приликом истакао је да се тренутно изводе радови на државном путу од Авалског до Смедеревског пута, кроз насеља Врчин и Заклопача. - У Заклопачи се ради местимично санирање коловозне конструкције и комплетно пресвлачење асфалта у дужини од 2,2 километра, а радови ће се завршити у наредних пет дана- рекао је за медије Стеван Батало.

Изјаве за медије давали су и видно расположени грађани, који су заједно са општинским руководством обишли радове на овој деоници пута. Председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић у разговору са грађанима рекао је да осим асфалтирања ово место прошле године добило и појачано водоснабдевање , изградњом цевовода Гроцка- Заклопача у дужини од 2,2 километра . Такође је општинско руководство успело да у сарадњи са градом Београдом убрза радове на регионалном цевоводу „Макиш- Младеновац“ , који ће решити проблем са пијаћом водом како у Заклопачи, тако и у свим насељима на општини Гроцка.