Вести

ТРБИНА ЗА МЛАДЕ “ПОКРЕНИ СВОЈ БИЗНИС“

У организацији Општинског одбора СНС Гроцка данас је одржана трибина за младе  „Покрени свој бизнис“,  у просторијама Месне заједнице у Врчину, са почетком у 10 часова .

 

Гост на трибини био је члан Извршног одбора СНС Драгомир Петронијевић.

 

Пре почетка предавања господина Петронијевића и присутне поздравио је председник Општинског одбора СНС Гроцка Драгољуб Симоновић и члан Главног одбора СНС Стефан Дилберовић.

 

Председник ОО СНС Гроцка Драгољуб Симоновић  овом приликом је  истако да општински одбор СНС Гроцка често организује скупове за младе, јер су  управо млади основ и стуб будућности Србије, па се од омладине очекује да на нашој општине покрене иницијативу и да се максимално укључе  у све друштвено - политичке активности. Стефан Дилберовић, као један од главних иницијатора формирања Канцеларије за младе на општини Гроцка, напоменуо је да се доста тога променило по питању младих на општини Гроцка јер је Канцеларија за младе покренула доста иницијатива за уређење јавних простора, реконструкцију паркића, постављање теретана на отвореном, активирање младих да се баве спортом, а кренуло се и са бесплатним часовима за немачки језик и обуке за компјутере.

 

Члан Извршног одбора СНС Драгомир Петронојевић на трибини је презентовао Програм подстицајних средстава које даје Град Београд за младе предузетнике у 2016. године. Говорио је о могућностима младих за запошљавање, на који начин се млади могу ујединити и основати сопствени бизниз, као и могућностима похађања стручне праксе, где ће млади имати могућност да стекну знање у писању пројеката и бизнис планова.

 

- Ако почнемо да се помажемо и уједињујемо наше идеје, ми као држава можемо да убрзамо наш економски развој“- рекао је Драгомир Петронијевић.

 

У другом делу трибине у интерактивном разговору, млади су постављали питања како би добили детаљније објашњење на који начин покренути сопствени бизнис.