Вести

Породици Настасијевић уведена струја

Породица Настасијевић 26 година није имала прикључак на електромрежу и упркос обраћању свим институцијама тек на иницијативу Градске општине Гроцка, која је покренута пре годину дана, успели су да добију прикључак.

Ово домаћинство данас је прикључено на електромрежу, па су тим поводом породицу посетили председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић , заменик председника Градске општине Гроцка Јасмина Мандић, заменик председника скупштине општине Гроцка Зоран Костић, члан општинског већа Зоран Којић и директор Погона електродистрибуције Гроцка Драган Сретеновић.

Захваљујући Градској општини Гроцка после 26 година ова породица у својој кући има електричну енергију. Кључни проблем био је финансиске и имовинско-правне природе, али захваљујући општини Гроцка и Погону електодистрибуције Гроцка проблем је решен и породици су омогућени нормални услови за живот.
Наиме , Електродистрибуција је урадила комплетну инфраструктуру за изградњу ниско напонске мреже, а општина Гроцка финансирала је прикључак.
Породица Настасијевић је петочлана породица , у којој двоје деце похађају основну школу и корисници су социјалне помоћи.
Живе у изузетно тешким животним условима, у улици 15. маја у Гроцкој. Домаћин Воја ради повремено , а супруга није запослена.
Председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић овом приликом је истакао да ће општина наставити да помаже свим социјално угроженим породицама на територији наше општине и да општина укупно на годишњем нивоу издваја два милиона динара за социјално угрожене породице.

"Ово је друга породица на нашој општини којој смо успели да помогнемо , јер је породица имала бројне, пре свега финансијске, проблеме око увођења струје. Дванаест месеци смо радили на решавању овог проблема и успели смо да им помогнемо, јер сматрам да у 21. веку не можемо дозволити да неко домаћинство нема основне услове за живот" - рекао је председник Дилберовић.

Породица Настасијевић захвалила се општини Гроцка на помоћи, која за њих има огроман значај , а наручито за децу јер ће сада после толико година моћи лакше да обављају своје свакодневне обавезе и послове.