Вести

Пливање за Часни крст Гроцка 2015.

У Гроцкој је прослављено Богојављење, празник крштења Исуса Христа, који је традиционално, по трећи пут обележен пливањем за Часни крст. Самој манифестацији присуствовали су Министар унутрашњих послова доктор Небојша Стефановић, заменик градоначалника града Београда Андреја Младеновић, чланови градског већа и председник ОО СНС Гроцка господин Драгољуб Симоновић.

Након службе у цркви Свете Тројице, литија предвођена свештенством цркве, као и многобројним грађанима упутила се ка дунавском кеју где је очитана Богојављенска молитва и где су благосиљани пливачи, који су учествовали у овом светом чину. Присутним грађанима обратио се председник Градске општине Гроцка и председник организационог одбора пливања за Часни крст Стефан Дилберовић који се у свом говору захвалио свештенству, уваженим државним функционерима и присутним грађанима који су увеличали овај велики црквени празник. Такође свим присутнима обратио се Министар унутрашњих послова Републике Србије доктор Небојша Стефановић , који је кратким обраћањем поздравио пливаче и грађане.

У самом програму који је предходио пливању учествовали су Етно група из Врчина , Анђела Танасијевић и Александра Дабић , који су извели три изворне народне песме. Директор ЈП "Водовод и канализација" и члан организационог одбора Пливање за Часни крст Славољуб Стевановић дао је знак за старт. У узбудљивој завршници, први од 36 пливача који је допливао до Часног крста је Јован Ћосић, петнаестогодишњак из Винче. Златни крстић тежак 3,3 грама, који је дар златара „Коак“ и „Мијић“, победнику је уручио Mинистар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић, а једином женском пливачу Милици Дајовић председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић уручио је сребрни крст . Осталим пливачима уручени су пригодни поклони. Догађај је протекао у свечаној атмосфери, окупивши преко 4000 људи.