Вести

ОРГАНИЗОВАНА ТРИБИНА О ПОЉОПРИВРЕДИ У УМЧАРИМА

Општински одбор Српске напредне странке Гроцка организовао је трибину о пољопривреди у просторијама Дома културе у Умчарима са почетком у 20 часова.Тема вечерашње трибине била је пољопривреда, противградна заштита, извоз и заштита воћа.

Учесници трибине били су председник општинског одбора СНС- а Гроцка Драгољуб Симоновић , члан представништва СНС-а и народни посланик Веран Матић , директор Управе за пољопривреду Снежана Врачар, представница Секретаријата за привреду Маја Бајагић, заштитар Марија Миленковић Колунџија и председник Комисије за признавање сорти јабука Живослав Караклајић, који је такође и угледни пољопривредник са наше општине.

Трибини су присуствовали председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменица председника Градске општине Гроцка Јасмина Мандић, заменик председника Скупштине општине Гроцка Зоран Костић, чланови општинског већа, председници Месних одбора СНС-а Гроцка, као и други чланови и симпатизери СНС-а са територије општине Гроцка.

На самом почетку присутнима се обратио домаћин трибине, предсеник општинског одбора СНС-а Гроцка Драгољуб Симоновић, који је у своје лично име и у име општинског одбора СНС-а поздравио све присутне. Овом приликом присутне је упознао са најважнијим инвестицијама , које ће се реализовати у наредних месец дана у насељу Умчари и у околини овог насеља.

- У плану је реновирање простора где ће пензионери користити своје слободно време, а такође је планирана и изградња дечијег игралишта. Општина је ушла у поступак набавке додатних ракета за противградну опрему,  а од октобра месеца аутобуски превоз „ Ласта“, биће јефтинији до 40 посто . Тренутно је у току изградња млечне хале  на пијаци и радови се приводе крају, а грађани са овог дела територије имаће уређен простор са свим пратећим елементима , који гарантују квалитетну продају исхране – рекао је председник општинског одбора СНС- а Гроцка Драгољуб Симоновић. Он је такође истако да ће се  за двадесетак дана кренути са асфалтирањем главне саобраћајнице у делу од центра Умчара ка Дражњу , што је од великог значаја за мештане овог насеља.

Након тога, учесници трибине говорили су о најважнијим темама из области пољопривреде , а присутни су имали прилику да поставњају питања која су се односила на пољопривреду , а посебно на воћарство на територији наше општине.